Brukere forteller

Jeg var SÅ glad i min t:slim pumpe og håper jeg kan få en igjen.

Bakgrunn:

Jeg er så heldig at jeg har fått prøve ut Tandems t:slim insulinpumpe. Årsaken er at jeg bodde i USA da den i første omgang ble lansert i USA i 2012. Jeg vil også si at jeg var utrolig leit å levere den tilbake, da jeg i 2014 flyttet hjem til Danmark.

Da jeg kom hjem, kunne jeg heldigvis fortsette behandlingen med pumpe, men måtte skifte merke. Jeg har nå en Animas Vibe med integrert Dexcom G4 sensor. Og det har gått helt fint, men jeg må jo tilstå at siden jeg kom hjem, har jeg kontaktet Tandem for å høre om de har tenkt å lansere t:slim i Europa. Den var bare fantastisk for meg. Gleden var derfor stor da jeg kunne lese at Rubin Medical var blitt forhandler i Norden.

Hva kan den?

Sett med mine øyne er det snakk om en nyere og smartere pumpe. Det første man som bruker møter, er det faktum at t:slim har en berøringsskjerm, noe man kjenner fra smarttelefoner. Det i seg selv syntes jeg gjør den lettere å bruke, og så er luksusfaktoren høy. Jeg mener at pumpen er lekker, av høy kvalitet og eksklusiv. Berøringsskjermen gjør pumpen mer lydløs, noe jeg synes er en stor fordel når jeg skal endre oppsett eller sette en bolus i et møte, om natten, på kino eller når det måtte være. Jeg synes at skjermen er meget brukervennlig og intuitiv. Da jeg fikk min pumpe utlevert, tok det ikke lang tid før jeg var fortrolig med den.

Det er mulig å lage personlige profiler hvor samtlige innstillinger er med, noe som gjør det veldig lett å få oversikt. Det vil si at man med engang kan se (og endre) basal rate, I:K forholdet, insulinfølsomheten og BG målet. Jeg brukte disse personlige profilene mye da forskjellige former for aktivitet påvirker mitt blodsukker forskjellig. For eksempel hadde jeg en «golf»-profil, en «ski»-profil, en «buffet»-profil (vi hadde en del sosiale aktiviteter som alltid innebar buffet med karbohydratrik mat over flere timer) med mere. Man kan (naturligvis) også lage en kombinasjonsbolus. Noe jeg bruker hvis jeg spiser et måltid veldig rikt på karbohydrater og fett, som f.eks. pizza.

Nøyaktig dosering

Med t:slim er det mulig å dosere veldig nøyaktig. For min del utgjør dette en stor forskjell, kanskje mest mentalt, at basalinsulin kan endres med 0,001 E. Jeg setter også stor pris på at jeg kan gå tilbake for å se hvor mye insulin jeg f.eks. tok til frokost og like viktig hvor mange karbohydrater jeg spiste. Hvis jeg senere oppdager at jeg har tatt for lite eller for mye, kan jeg bruke den informasjonen neste gang jeg spiser det samme.

Opplading

t:slim skal lades med en USB kabel. Det vil si at det ikke skiftes batterier. Jeg ladet min pumpe om morgenen, mens jeg var på badet. Da var den klar når jeg var ferdig. Den kan også lades opp mens man sitter ved datamaskinen eller når man kjører bil, noe jeg også gjorde inne i mellom. En fullt ladet pumpe kan holde ca 1 uke, men for meg var det best å lade litt hver dag for å ha en god rutine.

Fylling av reservoar

Reservoaret skal fylles hver 3. dag, som jeg også gjør med min nåværende pumpe. Det fylles med en injeksjonssprøyte, hvor man injiserer insulinet inn i reservoaret med kanylen. Det er litt annerledes enn hva jeg gjør nå, men jeg synes det fungerer lett og smertefritt. Reservoaret i t:slim tar 3 ml.

Annet har det kommet nye og enda smartere versjoner av t:slim. Den som kommer på det danske markedet er t:slim X2, som jeg av naturlige årsaker ikke har prøvd ennå. Den kan integreres blant annet med Dexcom G5, noe som er en stor forbedring slik jeg ser det. X2 kan oppdateres via datamaskinen, noe som gjør den mer fremtidsrettet. Dessuten har jeg fått vite at det finnes en app som gjør at man kan følge blodsukkeret på iPhone og Apple Watch. Jeg bruker klokken min hele tiden så dette vil være en stor forbedring for meg, men jeg er usikker på om det vil gjøre meg stresset da jeg kan komme til å fokusere enda mer på min diabetes? Det vil tiden vise.

Og så er det en viktig ting som jeg ikke har nevnt. Man kan se tallene/kurvene på t:slim selv i sterk sol! Det synes jeg er nesten et mirakel. Når jeg spiller golf, er jeg litt irritert over at når solen står fra skyfri himmel må jeg gå i skyggen eller gjemme meg under en genser for å lese av blodsukkeret mitt. Og må jeg korrigere, blir det enda vanskeligere.

Er dette bare så fantastisk?

Tja, stort sett. Det er noe ting jeg vil nevne som er mindre hensiktsmessige. Da jeg hadde en t:slim, var det et deksel med klype som var ganske klumpete. Jeg vet ikke om man har forbedret dette punktet. Jeg er en av pumpebrukerne som bærer pumpen i BH’en. Ønsket er at pumpen med deksel er så liten som mulig. Men ønsker ikke alle det?

Man må huske på å ha med seg laderen. Jeg føler jeg likevel alltid har med meg mange ladere rundt omkring, så det er egentlig ikke noe stort problem. Men hva gjør man hvis man er på et sted uten strøm i lengre tid? Jeg har fått vite at man kan bruke en powerbank, og det vil jo minimere problemstillingen.

Jeg er spent på å se og høre hvordan integrasjonen med Dexcom G5 fungerer. Jeg håper det er en mulighet til å justere lydene på alarmene ved høyt og lavt blodsukker osv.

Hva nå?

Ja, nå vil jeg krysse fingrene for at det igjen lykkes meg å få en t:slim pumpe. Garantien på min nåværende pumpe er gått ut, så nå venter jeg på min neste kontroll hvor jeg skal drøfte saken med legen min. Innen da må også min region ha avtale for å kjøpe inn t:slim.

Kontakt oss

Vi er her for å hjelpe deg, vennligst kontakt oss